Uddrag fra min bog:

Indledning

At være i kontakt med sine børn. At trives med sine børn Det er grundlæggende ønsker for alle mennesker, der bliver forældre. Det, at opleve trivsel inde i sig selv som forælder, og selvfølgelig at opleve og mærke ens barn trives, mens vi er i kærlig kontakt med hinanden. Når vi trives og er i kontakt, så er det meste muligt. Vi kan lære, vi kan udvikle os, vi er åbne for kærlighed, vi føler glæde og tilfredshed i livet, som det udarter sig lige nu. Det, at opleve trivsel og kontakt er særligt skønt ,fordi det undlader, at vi skal være konstant lykkelige, perfekte og have styr på alt muligt. Når vi trives og lever et kontaktfyldt liv med andre, er der også plads til vrede, frustrationer, nederlag og mærke livets modgang indimellem. Det, at trives og være i kontakt, udelukker ikke at vi også mærker smerte og frustration. Det betyder nærmere, at vi har nogle at opleve modstanden sammen med, at være i kontakt med, når livet buldrer og giver modstand.
Det er en varibel større det her med trivsel, for konstant trivsel er ikke en mulighed, sådan er livet på jorden ikke designet og tiltænkt. De store dyk ned i smerte indimellem, gør netop at trivsel igen kan opstå. De heldige af os, har bare nogle af være i kontakt med, mens livet buldrer og vi har tabt tråden et øjeblik eller to.
Mit dybeste ønske med denne bog er at formidle. Formidle videre til andre forældre, hvor stor betydning for trivsel, det har, når vi husker at være kontaktfyldt sammen og huske det langsomme, det kropslige, det nære. Det er at leve i kontakt og i trivsel, flyder til tider nemt og ubesværet i mit liv og til andre tider, noget, jeg skal arbejdet inderligt med. Men ikke desto mindre er det min allerstørste passion i livet at opleve trivsel og være i kontakt, sammen med mennesker der også ønsker det. Præcis derfor elsker jeg at være sammen med børn, for de ønsker altid, uden undtagelse, at være i kontakt og at trives. De har, heldigvis, endnu ikke lært at gøre som om, kontakt ikke er vigtigt, og søger det konstant i alle mulige former, på alle mulige måder og i alle mulige versioner. Jo svære det er for et barn at få kontakt med nogle voksen omkring det, desto større vil barnets kalden og krumspring være.
Det er to åbenbare udgangspunkter for mig. Hvordan skaber vi kontakt med barnet og støtter det til at trives og hvordan hjælper vi et barn ind i kontakt og trivsel, når det er et sted, hvor det ikke trives og oplever kontakt. Det er mit incitamnet til at skrive denne bog. Den store ukelige lyst, næsten trang til at formidle ovenstående budskab – i viden, redskaber og gode historier. Derfor har jeg skrevet denne bog. Helt kort fortalt for at give mit bud på hvordan vi kan leve i trivsel og kontakt med vores børn.
Disclaimer:
Denne bog er ikke en akademisk bog, med evidens, forskning og alt den slags. Det er der masser af andre der gør det, meget bedre end undertegnede, så det vil jeg ikke engang forsøge. Markedet er næsten også mættet lige nu for den slags bøger om børn og famileliv, så derfor kommer denne bog et andet sted fra. Fra mit hjerte, min krop og min sjæl for det her jeg trives, er levende og allermest i kontakt. God læselyst.