Mening. Betydning.

Det er noget, jeg tænker overordentlig meget over i denne tid. Det sidste halve år har livet tvunget mig til at finde mine værdier endnu tydeligere frem. Og stå i dem. Og være tro mod dem. Det elsker jeg. Og til tider er jeg også ganske udmattet. Simpelthen. Fordi værdier godt kan være besværlige. De kan gøre, at det er umuligt at springe over, hvor gærdet  er lavest. Og andre gange kan ens værdier betyde, at det eneste mulige er, at springe over hvor gærdet er lavest.

F.eks. oprydning og rengøring. Det er et sted, hvor jeg ALTID springer over hvor gærdet er lavest. Jeg er ikke så heldig at lide af rengøringsvanvid og jeg kan SAGTENS slappe af, selvom her roder. Virkelig. Sagtens. Men jeg har det da bedst, når her er rent, pænt og de meste ligge i de rette skuffer og skabe og sådan. Meeeen det ville også kræve at jeg fravalgte noget andet, for at ligge alle tingene i rette skabe og skuffer.

I dag har jeg været på arbejde i 7 timer. Inden jeg tog på arbejde, kunne jeg have ordnet vasketøj, Det gjorde jeg ikke. Jeg tog et varmt bad, som hjalp mine ømme skulder og så legede jeg hundemor og hundepige med min 2 årige datter, hvor morhunden skulle made og ae babyhunden. I en halv time. En halv time, hvor jeg kunne have ordnet rigtig meget vasketøj og have sagt nej: ” mor vil ikke lege” da min datter kiggede op på mig og sagde – “mor skal vi lege”.

Jeg hører tit mig selv sige nej til hende. Fordi der er 2 andre børn herhjemme også. Fordi vikarbureauet har ringet med en vagt, og fordi jeg skal ordne aftensmad. Men min værdi er vitterlig, at jeg vil give min datter et liv med masser af JA. Ja til leg, til sjov, til mening, samvær og betydning. Hun skal vide at hun betyder alverden for mig. Ikke kun høre det i mine ord. Men mærke det i mine handlinger. Sådan som børn mest og bedst mærker vores kærlighed. Når de bliver valgt til i vores dyrebare tid. Dér mærker de kærlighed skinne rent igennem. Intet andet betyder mere for min datter end af få min tid. Det ved jeg og det sløser jeg ikke med. Det er min værdi.

Og derfor springer jeg over, hvor gærdet er lavest med rengøring og oprydning.

Mange kvinder, jeg møder, er fyldt til bristepunktet med gøremål, ansvar, pligter, et summende hoved med alt det, de skal tage sig af. Som mit også ofte har været og stadig er. Min frelse er uden tvivl at springe over gærdet er lavest på ting, der er mindre vigtige for mig. Så som rengøring og min egen skønhed. Desværre. Jeg drømmer stadig om at bo i et rengjort hus, have lange malede negle, pæne sko på række, nyklippet hår og mere æstetik i mit liv. Men det er der, jeg altid glipper, når der er for meget. Og det er ok. Måske bliver det anderledes en dag. Men min værdi omkring at få sagt nok ja til at bruge min tid med mening, i betydning, når min datter vil lege hundemor og hundebaby, den går jeg ikke på kompromis med.

Og sådan er der så meget.

Hvad er dine værdier?

Mærker du dem?

Er du stolt af dem?

Og husker du at sløse andre steder i dit liv, så der er plads til at være mennesker og ikke at tro, du skal kunne alt.

For jeg lover dig – med oprigtigt hjerte, at det ikke er meningen livet. Det perfekte.

Det er sjovt engang imellem at mærke tingene sidder lige i skabet.

Men alle de mange gange vi fejler og ikke lykkedes- det lærer os noget om ydmyghed, åbenhed, diversitet og mangfoldighed.

Gennem min smerte i livet er jeg blevet ydmyg for andres smerte. Som kan se meget anderledes ud end min. Men jeg bilder mig ind, at jeg indimellem kan mærke, når andre lider og måske endda være dem til gavn, når de gør. Det kan jeg, fordi jeg har tilladt at vade rundt i min egen anti succeser i lang tid. Turde satse, springe og fejle stort. Falde dybt og hårdt, og rejse mig igen. Finde mening og børste støvet af og lære at være stolt af det, der bestod og tillade mig til at springe over, hvor gærdet er lavest på resten.

Wee are only humans. Lets connect

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *